fbpx
17.1.2017

GDPR

Nabízíme kompletní i dílčí služby v oblasti GDPR. Věnujeme se zejména úpravě kamerových systémů. Kamerové systémy (CCTV) se záznamem jako forma zpracování osobních údajů je v praxi natolik rozšířená, že již v minulosti Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) vydal návodnou metodiku nazvanou Provozování kamerových systémů. Pokud CCTV provozujete, je potřeba je velmi pečlivě právně ošetřit. O tom, že se nejedná o plané strašení svědčí i fakt, že právě kamerové systémy jsou velmi častým předmětem kontrol ze strany ÚOOÚ.

V souladu s metodikou ÚOOÚ jsme pro Vás připravili kompletní dokumentaci ke kamerovému systému, a to buď jako vzorovou dokumentaci nebo dokumentaci šitou na míru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Vzorová dokumentace – dostanete kompletní sadu vzorů v editovatelné podobě, kterou si sami dle návodného postupu vyplníte.

**Dokumentace šitá na míru – důkladně zanalyzujeme oprávněnost Vašeho kamerového systému a připravíme k němu hotovou dokumentaci, pro Vás bez práce.

Obě dokumentace obsahují následující

KOMPLETNÍ DOKUMENTACE KE KAMEROVÉMU SYSTÉMU se sestává z následujícího:

  1. Analýza používání CCTV
  2. Identifikace kamerového systému a jeho popis
  3. Layout (dodává klient)
  4. Analýza rizik
  5. Popis technicko-organizačních opatření
  6. Směrnice – provozování kamerového systému
  7. CCTV – Podrobná informace o zpracování osobních údajů
  8. Záznamy o školení (Vzor záznamu o účasti na školení)
  9. Evidence žádostí o poskytnutí kamerového záznamu a předávacích protokolů
  10. Vzor záznamu evidenční knihy
  11. Projektová dokumentace (dodává dodavatel kamer, případně klient)
  12. Náhledy jednotlivých kamer (dodává klient)

A proč si nechat vypracovat dokumentaci právě od nás?

  1. Protože my se na GDPR specializujeme
  2. Protože máme za sebou desítky auditů GDPR ve firmách po celé ČR
  3. Protože jsme proškolili pár tisíc posluchačů a několik desítek firem přímo u nich
  4. Protože se věnujeme publikační činnosti v této oblasti
  5. A hlavně, protože máme výborné zkušenosti a skvělé reference, sledujte naše webové stránky, nebo si je vyžádejte

Stále váháte? Abyste nekupovali zajíce v pytli, tady je ukázka naší vzorové CCTV dokumentace:

CCTV_Dokumentace_ukázka_část 1

CCTV_Dokumentace_ukázka_část 2

Máte zájem o dokumentaci k CCTV? Napište nám/zavolejte:

Lucie Demeterová
Telefon: (+420) 608 822 771
E-mail: Ldemeterova@demeterlegal.cz

A bonus od nás – obecné vzory GDPR ke stažení zdarma:

Vzor souhlas se zpracováním ke stažení zdarma

Vzor záznamy o činnostech zpracování ke stažení zdarma

* * * * * *

Naše další služby v oblasti GDPR a jaké máme ceny? Tak například:

PRÁVNÍ AUDIT GDPR webových stránek stojí od 3 000 Kč bez DPH

Webové stránky jsou nejvíce viditelné. Je to Vaše vizitka. Máte na webu uvedeny povinné údaje? Máte správně nastaveno sbírání kontaktů? Informujete správně o zpracování osobních údajů, včetně cookies? To vše pro Vás zkontrolujeme. Cena zahrnuje kontrolu a výstupní zprávu z kontroly. Drobné úpravy navrhneme v rámci výstupní zprávy. Bude-li třeba revize obchodních podmínek či příprava chybějící informace o zpracování, cenu za tuto službu navrhneme.

PRÁVNÍ AUDIT GDPR ve firmě stojí od 27 000 Kč bez DPH

V rámci Vaší přípravy na GDPR Vám poskytneme právní analýzu stávajících klíčových procesů zpracování osobních údajů ve Vaší organizaci. Dle našich zkušeností z obdobných případů odhadujeme, že konzultace se budou skládat přibližně z následujících úkonů:

  1. jeden den v sídle Vaší organizace, kdy provedeme pohovory s klíčovými zaměstnanci, kteří zpracovávají osobní údaje, abychom zjistili Vaše procesy na základě dotazníku, který si pro Vás připravíme;
  2. identifikujeme klíčové oblasti pro potřebné změny, případně potvrdíme správnost stávajících procesů;
  3. předáme závěrečnou zprávu s doporučeními.

Cena je orientační a závisí zejména na objemu zpracovávaných dat. V případě zájmu o konkrétní cenovou nabídku nás prosím neváhejte kontaktovat na e-mail: Ldemeterova@demeterlegal.cz.

ŠKOLENÍ GDPR pořádaná pro veřejnost

Na téma GDPR pořádáme školení v různých městech ČR. Na jaro 2019 jsme pro Vás připravili termíny aktualizovaného semináře GDPR – poznatky z praxe a auditů Aneb nejčastější chyby a jak jim předejít:

20. 3. 2019 České Budějovice

12. 4. 2019 Karlovy Vary

18. 4. 2019 Plzeň

23. 4. 2019 Jihlava

30. 4. 2019 České Budějovice

16. 5. 2019 Praha

17. 5. 2019 Brno

23. 5. 2019 Strakonice

Máte zájem o naše právní služby či se chcete o čemkoliv poradit? Neváhejte se na nás obrátit:

Lucie Demeterová
Telefon: (+420) 608 822 771
E-mail: Ldemeterova@demeterlegal.cz